Adun2.JPG

Suffolk

Dunwich Greyfriars

The huge, walled enclosure of Dunwich Greyfriars and i,the remains of ts central Priory passed from control by the Local Authority to a Trust set up to care for it.  Its location on the side of a cliff above the North Sea made it vulnerable to climate change, and a number of the walls were overgrown and significantly eroded.  The sheer size of the enclosure meant that undertaking all the necessary repairs would be a substantial commitment, and therefore elements of work have been prioritised and undertaken over a number of years.

A main phase of work included the construction of buttressing in stainless steel, brick and stone, and in one area mainly built in septaria and crag, permission was obtained to re-open and work an old crag pit locally to obtain material that otherwise would have been brought from the other side of the country.

 

z (7).png
P8145136.JPG